
Evenementen Zoeken en weergeven navigatie
februari 2018
Workshop fermenteren
De Herenkeuken organiseert een workshop fermenteren. De workshop zal verzorgd worden door Christian Weij van VerrotLekker (www.verrotlekker.nl) . In een workshop van 3 uur zullen we 4 groenten fermentaties starten en geeft Christian veel achtergrond informatie over fermenteren, de historie en de voordelen, ook voor de gezondheid. En we krijgen verschillende dingen te proeven! De kosten voor deze workshop bedragen 55 euro per persoon. Dit is inclusief alle potten, kruiden en het gebruik van materialen tijdens de workshop. Tijdens de…
Meer weten »juli 2018
Workshop kruiden
De Herenkeuken organiseert een kruidenworkshop . De workshop zal verzorgd worden door Myriam Hermans van de Winery & Herbs in Schijndel. Programma 19.00u Ontvangst met koffie/ thee en korte uitleg over Winery & Herbs. 19.30u Rondleiding door de kruidentuin met daaraan volgend verdere uitleg over de groei en toepassingen van de kruiden. 21.30u Afsluiting De kosten voor deze workshop bedragen 15 euro per persoon. Consumpties buiten de ontvangst koffie/thee dienen zelf betaald te worden. Om deel te nemen aan deze…
Meer weten »november 2018
Kookworkshop en diner
De afgelopen weken hebben de Gespecialiseerd Koks Dutch Cuisine gewerkt aan het samenstellen van een diner in samenwerking met de coöperatie Herenboeren Wilhelminapark. Na weken van onderzoeken, proeven, uitproberen en recepturen schrijven kunt u komen genieten van het eindresultaat op dinsdag 13 november. De koks presenteren dan vanaf 18 uur hun recepten en Herenboerengerechten en als Herenboer kun je aanschuiven voor een driegangendiner, met 2 consumpties, amuse en koffie/thee. Hiervoor betaal je 25 euro. Zorg dat u hier bij bent…
Meer weten »januari 2019
Workshop worst maken
Altijd al willen weten hoe worst gemaakt wordt? In deze workshop gaan we dat in groepjes van 4 onder begeleiding van Herenboeren Ivan Crost en Jan Blok zelf uitproberen. We maken verschillende gekruide worstjes. Je krijgt een handout mee over worst maken. Uiteraard krijg je je zelfgemaakte worst mee naar huis. Voor het (biologische) vlees, kruiden, de darmen en de apparatuur wordt gezorgd. De totale kosten zijn 15 EUR per persoon. Drankjes kunnen voor eigen rekening worden aangeschaft in het…
Meer weten »mei 2019
Workshop balkenbrij
Balkenbrij? Was dat niet iets met orgaanvlees wat opa wel eens at? Inderdaad! En je kunt het leren maken op vrijdag 17 mei. Want wat past er beter bij de Herenboeren dan vlees eten “van kop tot staart”? Met vlees van onze eigen varkens en koeien en rommelkruid gaan we onder leiding van Ivan Crost en Jan Blok aan de slag met dit traditionele recept. Net als de workshop worst maken zal deze workshop gehouden worden in cafe Coupe. Drankjes…
Meer weten »november 2019
Workshop Fermenteren
De Herenkeuken organiseert een workshop fermenteren. De workshop zal verzorgd worden door onze eigen herenboer Toine van der Weerden. In een workshop van 3 uur zullen we verschillende groenten fermentaties starten en er wordt achtergrond informatie over fermenteren gegeven. Ook krijgen we verschillende dingen te proeven! De kosten voor deze workshop bedragen 40 euro per persoon. De workshop word gegeven in kunstcafé Coupé. Graag het volgende zelf meenemen: Mes, snijplank en schort 2 x 1 liter weckpot (b.v. Ikea ,…
Meer weten »maart 2020
Workshop pâté maken
Altijd al eens je eigen pâté willen maken? In deze workshop gaan we dat in groepjes van 3 onder begeleiding van Herenboeren Ivan Crost en Jan Blok zelf uitproberen. We maken verschillende pâté's naar keuze: noten, cranberry, alleen vlees, .... De handout van het pâté maken krijg je toe gemaild. Uiteraard neem je je zelfgemaakte pâté mee naar huis, waar je de pâté nog een aantal uur au bain marie op 80C in de oven moeten zetten om de pâté…
Meer weten »november 2021
Workshop paté maken
GEANNULEERD WEGENS DE NIEUWE CORONA MAATREGELEN We kunnen weer! De Herenkeuken organiseert een workshop. Bettie Hellings laat ons zien hoe je paté maakt. Programma: Bij binnenkomst scannen ieder zijn CoronaCheck QR code Ontvangst met koffie en thee Demonstratie paté maken en decoreren met gelei Proeven van diverse patés met glaasje wijn, stokbrood, appelchutney en ingelegde druiven Voor iedereen is er nog een kleine paté (ongeveer 250 g p.p.) om mee te nemen Duur: zo'n 3 à 3 1/2 uur Prijs:…
Meer weten »juni 2022
Midsommarfest!
Beste Herenboeren die een stapje extra doen voor de boerderij, die actief zijn in een werkgroep, commissie of die zich op andere wijze actief inzetten voor onze boerderij, Wekelijks genieten we van de mooie producten die we van onze boerderij halen. Een bloeiende boerderij kan alleen maar bestaan dankzij al jullie hulp, want samen maken wij de boerderij. En dat mag gevierd worden! Hoe dat precies gaat gebeuren blijft nog even een verrassing voor jullie. Wel kunnen we alvast zeggen…
Meer weten »