Diepvries patat

Diepvries patat
Een goede manier om de grote hoeveelheid aardappels voor de winter te bewaren is om er diepvries patat van te maken.

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep
Heerlijk bloemkoolsoep zoals uitgedeeld op de boerderij op zaterdag 3 november 2018.

Gnocchi

Gnocchi
Voor als je veel aardappelen hebt, maar geen zin in aardappelen - groente - vlees.

Kerstrecept: rosbief met gebakken groentes en rode wijn saus

Kerstrecept: rosbief met gebakken groentes en rode wijn saus

 

Als je rundvlees besteld, zit daar ook rosbief bij. Een mooi stukje vlees, dat vraagt om een mooi gerecht.

Ik ga de rosbief garen in de oven. Als je dat langzaam doet, dan gaart de binnenkant van de rosbief heel mooi egaal. En je hebt dan mooi de tijd om de rest te bereiden.

 

Naast de rosbief ga ik gebruiken wat er momenteel van het land komt: aardappel, wortel, prei, spruiten. Wat we nog niet hebben gekregen maar er wel goed bij past: knolselderie. En daarbij een rode wijn saus, waarvan ik het recept op internet heb gevonden (recept van Rudolf: https://www.24kitchen.nl/recepten/hertenbiefstuk-met-wildsaus)

 

Oh ja, voor een goed resultaat heb je wel een kernthermometer (oventhermometer) nodig, waarmee je kunt zien wat de temperatuur van het vlees binnenin is. Kost iets van 20 euro bij bv Xenos, Blokker of bol.com.

Biriyani met aardappel en bloemkool

Nu we zoveel aardappels krijgen van het land en we niet altijd een avg-tje (aardappels-vlees-groente) op tafel willen zetten, ben ik eens gaan neuzen in mijn kookmap. Ik een aanpassing gemaakt op mijn chicken biriyani recept. Die ene soepkip die ik tot nu toe heb gescoord via de HB deed me besluiten tot een vegetarische variant. Maar je mist het vlees echt niet, volgens de heren thuis!

Omdat ik helaas de kant en klare biriyani mix van Kumar niet langer bij onze appie krijgen kan, heb ik een manier gevonden om de mix zelf te maken. Dat is iets meer werk maar ook heerlijk.

Serveer dit kruidige gerecht met ijsbergla, voor grote eters misschien nog naan. Heerlijk erbij is raita of, en dat vinden wij eigenlijk nog lekkerder, kant en klare tzaziki saus.

Smakelijk!


Rode bieten-rundvleessalade

Rode bieten-rundvleessalade

Deze salade had ik meegenomen naar de Herenboerenpicknick van 27 augustus jl. Zelfs iemand die niet van bietjes houdt vroeg naar het recept 😉 dus bij deze!