Indiase stoof van snijbiet en mosterdblad

Indiase stoof van snijbiet en mosterdblad
Indiase stoof van bladgroenten ("Saag) is een gekruide puree van bladgroenten en uien die gebonden wordt met yoghurt of zetmeel. Snijbiet kan er in, of zelf boerenkool, en traditioneel wordt het gemaakt van mosterdblad, een andere bladgroente uit de koolfamilie. Ik zelf pureer de groenten liever niet.

Biriyani met aardappel en bloemkool

Nu we zoveel aardappels krijgen van het land en we niet altijd een avg-tje (aardappels-vlees-groente) op tafel willen zetten, ben ik eens gaan neuzen in mijn kookmap. Ik een aanpassing gemaakt op mijn chicken biriyani recept. Die ene soepkip die ik tot nu toe heb gescoord via de HB deed me besluiten tot een vegetarische variant. Maar je mist het vlees echt niet, volgens de heren thuis!

Omdat ik helaas de kant en klare biriyani mix van Kumar niet langer bij onze appie krijgen kan, heb ik een manier gevonden om de mix zelf te maken. Dat is iets meer werk maar ook heerlijk.

Serveer dit kruidige gerecht met ijsbergla, voor grote eters misschien nog naan. Heerlijk erbij is raita of, en dat vinden wij eigenlijk nog lekkerder, kant en klare tzaziki saus.

Smakelijk!