Kleine pasta met raapstelen

Fregola is een pasta uit Sardinië van 2 à 3 mm doorsnede. Als vervanging kan je net zo goed risotto, couscous of kleine Turkse pasta gebruiken.

Kerstrecept: rosbief met gebakken groentes en rode wijn saus

Kerstrecept: rosbief met gebakken groentes en rode wijn saus

 

Als je rundvlees besteld, zit daar ook rosbief bij. Een mooi stukje vlees, dat vraagt om een mooi gerecht.

Ik ga de rosbief garen in de oven. Als je dat langzaam doet, dan gaart de binnenkant van de rosbief heel mooi egaal. En je hebt dan mooi de tijd om de rest te bereiden.

 

Naast de rosbief ga ik gebruiken wat er momenteel van het land komt: aardappel, wortel, prei, spruiten. Wat we nog niet hebben gekregen maar er wel goed bij past: knolselderie. En daarbij een rode wijn saus, waarvan ik het recept op internet heb gevonden (recept van Rudolf: https://www.24kitchen.nl/recepten/hertenbiefstuk-met-wildsaus)

 

Oh ja, voor een goed resultaat heb je wel een kernthermometer (oventhermometer) nodig, waarmee je kunt zien wat de temperatuur van het vlees binnenin is. Kost iets van 20 euro bij bv Xenos, Blokker of bol.com.

Bierblikboerderijkip

Bierblikboerderijkip

Ik had nog een heerlijke herenboerderijkip in de vriezer liggen. Tijd voor een BBQ (kan ook uit de oven).


Zoetzure groenten

Zoetzure groenten

Dit recept heeft nog het meeste weg van het Indonesische bijgerecht atjar tjampoer maar dan met iets meer Nederlandse ingrediënten 😉

Ratatouille met meiknol

Ratatouille met meiknol

Ik had eerlijk gezegd nog nooit meiknol op maar met een hulplijn in de vorm van een tante die kok is, kwam er toch een heel smakelijk gerecht uit!