Dit recept kost behoorlijk wat voorbereidingstijd, maar je hebt dan een heerlijke frisse rundvleessalade. Bij voorkeur de dag ervoor maken, dan kan de smaak goed intrekken.
Je kunt een hoop ingredienten van onze boerderij gebruiken: aardappel, wortel, erwtjes, appel, riblap
Als je rundvlees besteld, zit daar ook rosbief bij. Een mooi stukje vlees, dat vraagt om een mooi gerecht.
Ik ga de rosbief garen in de oven. Als je dat langzaam doet, dan gaart de binnenkant van de rosbief heel mooi egaal. En je hebt dan mooi de tijd om de rest te bereiden.
Naast de rosbief ga ik gebruiken wat er momenteel van het land komt: aardappel, wortel, prei, spruiten. Wat we nog niet hebben gekregen maar er wel goed bij past: knolselderie. En daarbij een rode wijn saus, waarvan ik het recept op internet heb gevonden (recept van Rudolf: https://www.24kitchen.nl/recepten/hertenbiefstuk-met-wildsaus)
Oh ja, voor een goed resultaat heb je wel een kernthermometer (oventhermometer) nodig, waarmee je kunt zien wat de temperatuur van het vlees binnenin is. Kost iets van 20 euro bij bv Xenos, Blokker of bol.com.