Indiaas gehakt

Indiaas gehakt

Hans Agelink
Een heerlijke curry, met sla als basis
Nog geen ratings
Keuken Indiaas

Ingrediƫnten
  

  • 2-3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 250 g tomaten of 1 blik gepelde tomaten
  • mespunt chilipoeder
  • theelepel gemberpoeder
  • theelepel gemalen komijn
  • eetlepel gemalen koriander
  • een theelepel kurkuma
  • zwarte peper
  • zout
  • 400-500 g gehakt rund, lam of vegetarisch
  • 1-2 kroppen sla

Instructies
 

  • Hak de uien fijn, hak de knoflook zeer fijn.
  • Fruit ze zachtjes in 2-3 eetlepels olijfolie in een braadpan.
  • Overgiet de tomaten met kokend water, pel ze en snijd ze in stukken en doe ze bij de uien in de pan of voeg de ingeblikte tomaten toe.
  • Voeg de chilipoeder, de gemberpoeder, het komijnpoeder, de koriander, de kurkuma, wat versgemalen peper toe.
  • Laat het mengsel 10 minuten zachtjes fruiten.
  • Schep het mengsel voortdurend om en om.
  • Scheur de sla in stukken en voeg aan het mengsel toe.
  • Roer het mengsel om en om.
  • Voeg vervolgens het gehakt toe.
  • Roer het los met een vork, meng het door de massa en laat het kleuren.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Als het te droog wordt, wat water of bouillon toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept