Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 250 g pasta (of Spätzle, te koop bij de Kerkhovense molen in Oisterwijk)
- 400 g kipfilet (kan natuurlijk ook minder....)
- 2 EL boter of olie
- 1 andijvie
- 3 eieren
- 150 g crème fraîche / zure room
- zout, peper, nootmuskaat
- verse thijm
- 2 EL za'atar (gedroogde tijm,majoraan,oregano,basilicum)
- 1 EL citroensap
Ingrediënten
|
Instructies
- Pasta koken zoals op de verpakking beschreven.
- Kipfilet in stukjes of schijfjes snijden. Vet in pan verwarmen. Het kipfilet op hoog vuur 3 minuten om en om bakken, zout en peper toevoegen
- Andijvie wassen, goed drogen en in streepjes snijden.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook met een snufje zout. Andijvie toevoegen en 5 minuten roerbakken. Een beetje water/bouillon en de erwten toevoegen en nog even stoven.
- Pasta, andijvie, kip en verse tijm mengen
- Eieren scheiden. Het eiwit met citroensap, zout en nootmuskaat stijf kloppen. Eigeel met Crème fraîche met een garde kloppen en voorzichtig met de pasta-vlees-massa mengen. Spatel 2/3 van de opgeslagen eiwit luchtig door de pasta-vlees-massa.
- Vul de pasta-vlees-massa in een ingevette ovenschotel. De rest van het eiwit op de oppervlakte verdelen. (voor de liefhebbers nog geraspte kaas toevoegen in de gaten van het eiwit)
- Bij 200° 15 - 20 Min. bakken.