Appel-peer-amandeltaart

Recept Afdrukken
Appel-peer-amandeltaart
Heel veel fruit en noten en toch ongezond (maar lekker)!
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Dessert
Keuken Hollands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 75 minuten
Porties
porties
Ingrediƫnten
Maaltijd Dessert
Keuken Hollands
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 75 minuten
Porties
porties
Ingrediƫnten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Verwarm een heteluchtoven voor op 170 graden Celsius.
  2. Meng bloem, amandelmeel, basterdsuiker en zout.
  3. Snij de boter in kleine stukjes, voeg deze toe en meng.
  4. Voeg het ei toe en meng.
  5. Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes.
  6. Snijd de amandelspijs in kleine stukjes.
  7. Meng het fruit, de amandelspijs en de kaneel.
  8. Vet een springvorm in en bestuif deze met een beetje bloem.
  9. Rol het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de springvorm met ongeveer tweederde ervan
  10. Strooi het paneermeel over het deeg op de bodem.
  11. Strooi het fruitmengsel in de springvorm.
  12. Bekleed de bovenkant van de taart met stroken van het overgebleven deeg.
  13. Zet de taart in de oven en bak gedurende 1 uur en 10 minuten.
  14. Laat afkoelen, verwijder de rand van de springvorm, snijd in stukken en serveer!
Notities

Het is handig als het deeg niet te warm (=plakkerig) is als je het verwerkt, dus overweeg het even te koelen voor je de springvorm ermee bekleedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *