Bietenburger

Recept Afdrukken
Bietenburger
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediƫnten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediƫnten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Doe de bietjes, wortel, ui, knoflook, kikkererwten en tamari in de foodprocessor en pureer tot alles een fijne structuur heeft. Stop een of twee keer om alles wat aan de zijkanten van de kan blijft hangen, naar beneden te schrapen.
  2. Doe de havervlokken, het ei, de komijn, koriander en een goede snuf zout en peper erbij. Zet aan tot alles goed vermengd is. Als het goed is heb je nu een dikke, grove pasta. Maak je geen zorgen als het er iets te vochtig uitziet - deze mix is veel zachter dan een echte hamburger-mix.
  3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en schenk er zoveel olie in dat de bodem bedekt wordt met een dun laagje. Schep met je handen of met een lepel een kwart van het mengsel in de pan en druk aan tot je een burger hebt van ongeveer 10 cm groot en 2 cm hoog. Herhaal met de rest van het mengsel.
  4. Bak de hamburgers ongeveer 10 minuten, keer ze een of twee keer voorzichtig, tot ze van buiten een goede kleur hebben en van binnen door en door heet zijn. Je kunt de burgers meteen eten uit de pan, of (en dat doe ik het liefst) eerst wat af laten kolen, daar worden ze iets steviger van.
Notities

Bron: kookboek LICHT van Hugh Fearnly-Whittingstall.

Hugh adviseert er een avocado-tomatensalsa bij en humus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *