Broccolisoep

Broccolisoep

Een heerlijke soep die eigenlijk niet kan mislukken!
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 400 g broccoli
  • 750 ml kippenbouillon
  • handje pijnboompitten
  • roomboter

Instructies
 

  • Snipper de ui en fruit deze in een grote pan met boter op middelhoog vuur tot hij zacht maar niet bruin is
  • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook
  • Snijd in de tussentijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes fijn
  • Doe de steeltjes bij de bouillon en kook afgedekt 15 minuten op laag vuur
  • Doe de roosjes erbij en laat onafgedekt nog 10 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is
  • Die de pijnboompitten erbij en mix met de staafmixer of in een blender tot een gladde soep
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Heerlijk met gerookte zalm of gerookte kipfilet of als vegetarische variant met krokant gebakken tofoe blokjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept