Lerse stamppot met kool

In donkerbier gestoofd rundvlees met Cocannon en koolrabi salade

Recept Afdrukken
Lerse stamppot met kool
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Kook Tijd 3 uur
Porties
personen
Ingrediƫnten
Stoofschotel
Colcannon
Salade
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Kook Tijd 3 uur
Porties
personen
Ingrediƫnten
Stoofschotel
Colcannon
Salade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
Stoofvlees
  1. Oven voorverwarmen op 170C
  2. Verhit de olie/boter in een braadpan die ook in de oven past. Braad het vlees rondom bruin. Strooi de bloem over het vlees en roer goed om.
  3. Verwarm het donker bier in een pan/magnetron. Voeg bier, wortel, ui, laurierblaadjes, tijm, zout, peper, knoflook en worcestersaus bij het vlees. Breng het mengsel aan de kook en doe de deksel er op.
  4. Zet de pan in de voorverwarmde over en stoof 50 min. Haal de deksel eraf, roer en kook verder tot het vlees zeer mals is, ongeveer 50 min
Colcannon
  1. Kook de aardappelen en maak puree met melk, boter, zout en peper.
  2. Kook de wortel en kool tot deze beetgaar is. Meng puree, kool en wortel.
Salade
  1. Meng geraspte kool, koolrabi en wortel met de mosterd, mayonaise zout en peper.
Opdienen
  1. Eventueel wat sla op het bord leggen. Daarop de Colcannon met een kuiltje. Vul het kuiltje met de stoofschotel Leg de salade er naast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *