Kippensoep met knolvenkel en paksoi

Kippensoep met knolvenkel en paksoi

3.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Soep
Keuken Aziatisch
Porties 8 8 koppen

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 stuks lente uitje
  • 1 spaanse peper
  • 1/2 grote paksoi of 1 hele kleine
  • 1 kleine knolvenkel
  • Flinke scheut olijfolie
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 1,5 liter kippenbouillon liefst zelf getrokken, kijk eens op Hainanese Chickenrice
  • Flinke hoeveelheid getrokken kippenvlees
  • 125 gram woknoedels
  • 1/2 sinasappel Geperst
  • zout en peper

Instructies
 

  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Was de spaanse peper; haal de zaadjes eruit en snijd in reepjes
  • Was de lenteuitjes en snij deze in ringen
  • Was en snij de knolvenkel in gelijke niet al te grote stukken; bewaar wat van het venkelgroen
  • Was de paksoi; haal het bladgroen eraf en snijd de nerf in gelijke stukken (zoals de venkel)
  • Verhit de olijfolie in de grote pan.
  • Fruit op een zacht vuurtje de knoflook en ui samen met de kerriepoeder totdat deze glazig is
  • Voeg daarna de knolvenkel, de nerf van de paksoi toe, het lenteuitje en het pepertje toe. Laat dit 5 minuten mee bakken
  • Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 5 minuten koken.
  • Snij ondertussen het bladgroen van de paksoi in reepjes. Snij ook het venkelgroen fijn.
  • Pers de halve sinasappel
  • Voeg na 5 minuten het getrokken kippenvlees en de woknoedels toe en laat deze 3 tot 5 minuten meekoken
  • Voeg na deze 3 tot 5 minuten de gesneden reepjes bladgroen en venkel toe en laat de soep nog 1 minuut doorkoken.
  • Maak de soep op smaak met sinasappelsap, zout en peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept