Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
8 koppen
|
Ingrediƫnten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 stuks lente uitje
- 1 spaanse peper
- 1/2 grote paksoi of 1 hele kleine
- 1 kleine knolvenkel
- Flinke scheut olijfolie
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- 1,5 liter kippenbouillon liefst zelf getrokken, kijk eens op Hainanese Chickenrice
- Flinke hoeveelheid getrokken kippenvlees
- 125 gram woknoedels
- 1/2 sinasappel Geperst
- zout en peper
Ingrediƫnten
|
Instructies
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Was de spaanse peper; haal de zaadjes eruit en snijd in reepjes
- Was de lenteuitjes en snij deze in ringen
- Was en snij de knolvenkel in gelijke niet al te grote stukken; bewaar wat van het venkelgroen
- Was de paksoi; haal het bladgroen eraf en snijd de nerf in gelijke stukken (zoals de venkel)
- Verhit de olijfolie in de grote pan.
- Fruit op een zacht vuurtje de knoflook en ui samen met de kerriepoeder totdat deze glazig is
- Voeg daarna de knolvenkel, de nerf van de paksoi toe, het lenteuitje en het pepertje toe. Laat dit 5 minuten mee bakken
- Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 5 minuten koken.
- Snij ondertussen het bladgroen van de paksoi in reepjes. Snij ook het venkelgroen fijn.
- Pers de halve sinasappel
- Voeg na 5 minuten het getrokken kippenvlees en de woknoedels toe en laat deze 3 tot 5 minuten meekoken
- Voeg na deze 3 tot 5 minuten de gesneden reepjes bladgroen en venkel toe en laat de soep nog 1 minuut doorkoken.
- Maak de soep op smaak met sinasappelsap, zout en peper.