Peren met kaneel

Recept Afdrukken
Peren met kaneel
Handperen ingemaakt in wijn met kaneel als dessert of als hapje
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Dessert
Keuken Italiaans
Keyword vegetarisch
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15minuten
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Dessert
Keuken Italiaans
Keyword vegetarisch
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15minuten
Porties
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Notities

Verwijder schil en klokhuis van de peren en snijd ze doormidden. Besprenkel ze met de helft van het citroensap om verkleuring te voorkomen.

Doe ze in een pan en voeg de wijn, 100 gr suiker en het kaneelstokje toe. Breng alles aan de kook en zet het vuur laag zodra het aan de kook komt. Laat het geheel 10 minuten pruttelen en laat daarna afkoelen in het sap. Haal ze uit het vocht en zet ze apart in de koelkast.

Doe de rest van het citroensap en de suiker bij het kookvocht en kook het op niet te hoog vuur voor de helft in. Zeef het vocht en zet de siroop in de koeling.

Snijd van de halve peer plakjes en serveer in een bakje of bordje en giet er wat siroop overheen.

Let op: Je kunt ook als de siroop klaar is de halve peertjes in een glazen pot doen en er de warme perensiroop tot de rand vullen. Deksel erop en dit kun  je bewaren. Als het ware gewekt. (zie foto)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *