Perenchutney

Een heerlijke perenchutney met uien, kaneelstokjes en kruidnagel. Ik heb verse gember gebruikt maar je kunt ook gemberpoeder gebruiken.


Recept Afdrukken
Perenchutney
Stemmen: 6
Score: 3.67
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Keuken Aziatisch
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Ingrediënten
Keuken Aziatisch
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Ingrediënten
Stemmen: 6
Score: 3.67
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Pel de ui en versnipper deze.
  2. Schil de peren en snijd deze in blokjes van 1 bij 1 cm. Gebruik je verse gember, schil deze dan en snijd deze in hele kleine blokjes.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpan en bak de ui glazig. Voeg de blokjes peer, gemberpoeder, kaneelstokje en kruidnagel , appelazijn en bruine suiker toe. Laat de chutney afgedekt 20 à 25 minuten zachtjes koken.
  4. Verwijder de kruidnagels en kaneelstokjes. Schep de chutney met behulp van een trechter in gesteriliseerde jampotten. Vul de jampotten zo hoog mogelijk zodat deze bijna tot de rand gevuld is. Sluit de jampotten met de deksel, zet ze of de kop gedurende 5 minuten en draai ze terug om. Laat de jampotten afkoelen en berg ze op.
Notities

SPECIALE DIËTENGlutenvrijLactosevrijVegetarischSOORT KEUKENAziatisch 00:45 http://weckenonline.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *