Pesto van venkelloof

Ik gebruik graag alle delen van de groente en ben op zoek gegaan naar toepassing voor het loof van de venkel.

Recept Afdrukken
Pesto van venkelloof
Stemmen: 7
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Keuken Italiaans
Prep Tijd 15 min
Porties
toast
Ingrediënten
Keuken Italiaans
Prep Tijd 15 min
Porties
toast
Ingrediënten
Stemmen: 7
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Knip of snij het loof klein. Schil het knoflookteentje Rooster de pijnboompitjes
  2. Meng loof, knoflook en pijnboompitjes of cashewnoten in een keukenmachine of met een staafmixer tot het klein is. Schenk olijfolie erbij tot de massa lekker smeuïg is.
  3. Voeg eventueel zwarte peper toe
  4. Stop de pesto in een goed afsluitbare (jam)pot en bewaar de pesto in de koelkast.
  5. Heerlijk op een stokbroodje of op de boterham bij de lunch.

3 gedachten over “Pesto van venkelloof

  • 22 juli 2020 om 20:49
    Permalink

    Ik was opzoek naar een recept om het loof van onze zelf gekweekte venkel in te verwerken en kwam op dit recept uit. Wat een heerlijke combinatie. ‘k Had al pesto van peterselie en kervel gemaakt maar nog nooit van venkelloof.

    Beantwoorden
  • 25 juni 2021 om 18:08
    Permalink

    Super lekker recept. Blij mee… zoveel mooi loof
    nu fijn verwerkt in heerlijke pesto!

    Beantwoorden
  • 27 juli 2021 om 18:15
    Permalink

    Heerlijk! Zo fijn om alles van de venkel te kunnen gebruiken. Echt een aanrader!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *