Prei op z’n Noord Afrikaans

Recept Afdrukken
Prei op z'n Noord Afrikaans
Prei schotel met Noord Afrikaanse kruiden
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15minuten
Porties
Ingrediƫnten
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15minuten
Porties
Ingrediƫnten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
Notities

Snijd de prei fijn en de rode paprika in blokjes. De rode ui en de teentjes knoflook fijnhakken. Halveer de cherry tomaatjes. De zeekraal eerst wassen en daarna de onderste puntjes tussen je nagels eraf halen, hierna op dezelfde manier de zeekraal in stukjes van ca. 2 cm maken.

De groene kruiden kunnen peterselie, kervel, dragon, bieslook of majoraan zijn of gemengd. Dat wat je lekker vind.

Zet een grote hapjes pan op middelhoog vuur, doe een paar eetlepels olijfolie in de pan en voeg de ui met de knoflook toe. Als het mengsel begint te bakken zet het vuur dan laag en fruit totdat de ui zacht is.

Zet het vuur weer op middelhoog vuur en voeg de prei met de paprikablokjes toe. Stoof het geheel totdat de prei gaar is en voeg dan de cherry tomaatjes, de zeekraal, harissa en groene kruiden toe.

Laat het geheel even sudderen totdat de tomaat ook zacht is.

Breng op smaak met peper en zout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *