Rundergehaktballetjes

Recept Afdrukken
Rundergehaktballetjes
Bekend van de nieuwjaarsborrel!
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Amuse
Keuken Italiaans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
stuks
Ingrediƫnten
Gehaktballetjes
Tomatensaus
Maaltijd Amuse
Keuken Italiaans
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
stuks
Ingrediƫnten
Gehaktballetjes
Tomatensaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
Bereiding gehaktballetjes
  1. Doe het gehakt, knoflook, peterselie, tomatenpuree, zout, peper en ei in een kom.
  2. Meng goed met je handen.
  3. Voeg paneermeel toe totdat het mengsel begint te binden.
  4. Rol steeds een theelepel gehaktmengsel tot een balletje.
  5. Leg de balletjes op een schaal en zet ze tot gebruik in de koelkast.
  6. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem.
  7. Bak de gehaktballetjes aan en voeg zoveel runderbouillon toe totdat ze net niet onder staan.
  8. Haal ze uit de braadpan en doe ze in een schaal of pan.
Tomatensaus
  1. Doe de tomaten met het vocht in een pan en voeg suiker, knoflook en een mespunt zout toe.
  2. Zet de saus 30 minuten afgedekt en zonder te roeren op een heel laag vuur.
  3. Pureer de tomaten en laat nog 15 minuten pruttelen.
  4. Haal de pan van het vuur, laat de saus afkoelen, verwijder de knoflook en roer de olie erdoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *