Spruitentaart, ook voor niet spruiteneters!

Recept Afdrukken
Spruitentaart, ook voor niet spruiteneters!
Heerlijke spruitentaart ook voor de niet spruitenliefhebber
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Kook de schoongemaakte spruitjes beetgaar in 7 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Bak het spek uit en voeg de gesnipperde ui toe. Bak even mee.
  3. Snij de paprika klein.
  4. Klop de eieren met de room of melk, kruiden, peper en zout.
  5. Bekleed een taartvorm meet het bladerdeeg. Het deeg mag over de rand heen vallen.
  6. Doe de spruiten, paprika, spek en ui in de taartvorm. Voeg de geraspte kaas toe. Probeer het voorzichtig wat te mengen.
  7. Giet het eimengsel over de spruiten.
  8. Sla de bladerdaagrand over de spruiten. Druppel een restje eimengsel over het bladerdeeg of smeer het uit met een kwastje.
  9. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden in 25 minuten goudbruin. De taart is klaar als het eimengsel is gestold. Erg lekker met Herenboeren sla.
Notities

Vrij vertaald naar een recept via https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R138636/spruitjestaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *