Youvetsi

Recept Afdrukken
Youvetsi
Als je eens een andere manier zoekt om rundvlees klaar te maken, dan is deze Griekse stoofschotel een lekker alternatief.
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Keuken Grieks
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 3 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Keuken Grieks
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 3 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Snipper de ui en knoflookteen. Snijd het rundvlees in blokjes.
  2. Bak het rundvlees snel bruin aan in de olijfolie.
  3. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak even mee.
  4. Voeg de passata toe en voeg zoveel water toe, dat het vlees bedekt is en kan gaar stoven. Doe het laurier blad erbij, en ook de kaneel, zout en peper. Dit kost 2-3 uur, net zoals bij andere stoofschotels.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  6. Verdeel het vlees met ui over 4 ovenschaaltjes. Verdeel de pasta korreltjes over de schaaltjes en roer het vlees door de pastakorreltjes. Je kunt natuurlijk ook één grote ovenschaal gebruiken.
  7. Voeg nu het passata kookvocht toe en roer dit door de pasta korrels. In dit vocht worden de korrels gaar gekookt. Bij ons duurt dat ongeveer 25-30 minuten. Voeg niet te veel toe, want anders blijft de youvetsi te papperig als de korrels gaar zijn. De kunst is om precies zoveel vocht toe te voegen, dat je een stevig smeuïge massa overhoudt aan het eind. Dit is wat experimenteren. Blijf tijdens het gaar koken de hoeveelheid vocht in de gaten houden en zorg dat de massa niet gaat uitdrogen, eventueel wat vocht (of desnoods water) toevoegen.
  8. Na ongeveer 10-15 minuten de geraspte kaas over de massa strooien, deze kan de komende 15 minuten nog even smelten. Hopelijk hoef je niet meer water toe te voegen en te roeren, en kan de gesmolten kaas een mooi laagje vormen. Je kunt er ook voor kiezen de kaas door de massa te roeren als je dat lekkerder vindt.
  9. Pas op, de schaaltjes zijn heet! Lekker met een griekse boerensalade en tsaziki met wat brood. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *