Zalmpastrami met carpaccio van bietjes

Recept Afdrukken
Zalmpastrami met carpaccio van bietjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Frans
Prep Tijd 5 uur
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediƫnten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Frans
Prep Tijd 5 uur
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediƫnten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Strooi ruim zeezout over de zalmfilets en laat de zalm ongeveer 4 uur staan.
  2. Grill daarna de zalm aan elke zijde twee minuten in een hete grillpan. Laat de zalm binnen in zeker niet te veel garen.
  3. Stamp de peperkorrels, de komijn, de venkelzaadjes en de gemalen gember in een vijzel.
  4. Wrijf de gebakken zalm in met deze mix van kruiden, rol de filets in 'gladpak' en leg dit een uurtje of zo in de vriezer.
  5. Snijd de geschilde bietjes in flinterdunne schijfjes en stoom ze ongeveer 20 minuten, totdat ze voldoende gaar zijn.
  6. Leg de gekookte bieten-carpaccio in een dressing van zout, suiker en de rijstazijn.
  7. Leg de bieten carpaccio als eerste op het bord en bestrooi de schijfjes met wat olijfolie. Leg daarna de gesneden zalmpastrami schijfjes erop en maak het gerecht af met wat rucola en Parmezaan schilvers.
Notities

Bron: Helsinki a la Carte. Het recept is van Raintola Kosmos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *