Rode kooltaart
De klassieke rode kool met appel, maar dan anders. Dit recept vind je in allerlei vormen op internet. In mijn geval gaat er feta door, want dat had ik in huis.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
1 rode kool of 2 kleine 1 appel 2 eieren 100 ml crème fraîche 100 gram feta 6 plakken bladerdeeg 4 walnoten peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de rode kool fijn.
Kook de rode kool in een bodempje water gedurende 15 minuten.
Kluts de eieren met de room en een beetje peper en zout.
Snijd de appel en de feta fijn en verkruimel de noten.
Bekleed een ingevet bakblik met bladerdeeg.
Doe de (uitgelekte en afgekoelde) rode kool erin.
Meng de appel en feta erin.
Giet het roommengsel er overheen.
Strooi de noten erover.
Bak in de oven gedurende een half uur.