Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Halve hardgekookte eieren
Bekend van de nieuwjaarsborrel!
Nog geen ratings
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Amuse
Keuken
Hollands
Porties
12
stuks
Ingrediënten
0.5x
1x
2x
6
eieren
2
eetlepel
bladpeterselie
gehakt
olijfolie
extra vergine
zwarte peper
Instructies
Leg de eieren in een pan met water.
Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat 10 minuten sudderen.
Schrik de eieren in koud water.
Tik de schaal kapot en laat de eieren afkoelen.
Hak de peterselie fijn en draai tot een pasta in de keukenmachine.
Snijd de afgekoelde eieren overlangs doormidden.
Wip de eidooiers eruit en doe ze samen met de fijngehakte peterselie in de keukenmachine.
Voeg wat olijfolie en versgemalen zwarte peper toe en meng het geheel glad.
Vul de holten van de eieren met het mengsel.
Let er een blaadje peterselie op.