Ga terug
+ servings

Rodekoolsoep

Nog geen ratings
Gang Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 el olie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 0,5 ui gesnipperd
  • 1 bolletje gember fijngesneden
  • 300 g rode kool dunne repen
  • mespunt chilipoeder of chilivlokken
  • 1 tl komijn gemalen
  • 0,5 el citroensap
  • 1 l groentebouillon zelfgemaakt of van blokjes
  • 50 ml crème fraîche / zure room
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de fijngehakte knoflook, de gesnipperde ui en de fijngesneden gember 1 minuut.
  • Voeg de in dunne repen gesneden rodekool, het chilipoeder of chilivlokken, gemalen komijn en het citroensap toe.
  • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 20 - 25 min zacht koken tot de kool gaar is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer de soep in een blender of met een staafmixer heel fijn.
  • Serveer de soep met wat zure room en strooi er wat komijn over.

Notities

Het chilipoeder bepaalt hoe pittig deze soep gaat worden, ik denk dat we een beetje uitgeschoten zijn. Ook met het citroensap kun je naar je smaak wat variëren.
Bron: Kookclub C C P L