Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Quiche met kool en kaas
Nog geen ratings
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Frans
Porties
12
stukken
Ingrediënten
0.5x
1x
2x
6
bladen
diepvriesbladerdeeg
1
eetlepel
boter
3
eieren
250
ml
room
(creme fraiche of slagroom)
1/2
savooiekool
1
bloemkool
(klein)
1
eetlepel
karwijzaad
zout
peper
100
gram
feta
50
gram
gorgonzola
25
gram
parmezaanse kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ontdooi de plakken bladerdeeg.
Snijd de savooiekool in stukjes, blancheer deze en giet af.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, kook deze gedurende 5 minuten en giet af.
Meng eieren en room in een kom met een garde en voeg peper, zout en karwijzaad toe.
Snijd de feta en de gorgonzola in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas.
Vet een springvorm in en bekleed deze met bladerdeeg.
Meng de kool en de kaas door het eier-roommengsel.
Giet dit in de beklede vorm.
Bak gedurende ongeveer 25 minuten.
Laat daarna in de oven afkoelen.
Bak voor het serveren eventueel nog 10 minuten op 180 graden om de korst weer knapperig te krijgen.
Notities
Voor een pittiger smaak kun je (een deel van) de feta vervangen door gorgonzola.