Ga terug
–+ servings

Pasta raapstelen pesto met zalm

Nog geen ratings
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepel pompoenpitten
  • 3 eetlepel zonnebloempitten
  • 3 eetlepel pijnboompitten
  • 300 g spaghetti of fusilli
  • 6 eetlepel olijfolie
  • 2 teen knoflook dunne plakjes
  • 16 filets ansjovis
  • 50 ml witte wijn
  • 300 potje raapstelen pesto

Instructies
 

  • Rooster de pitten in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
  • Kook de spaghetti of fusilli beetgaar in ruim water met zout
  • Verhit intussen 3 el olijfolie in een braadpan en bak de knoflook goudgeel.
  • Voeg de ansjovis toe en roer tot de ansjovis helemaal is weggesmolten in de knoflookolie.
  • Voeg de witte wijn en kook een paar minuten in
  • Voeg de olijvenschijfjes toe
  • Schep de spaghetti of fusilli erdoor.
  • Bak de zalm aan twee kanten in een 2-3 minuten
  • Server de paste pesto op een bord, en bestrooi met de pittenmix
  • Leg de gebakken zalm erbij
  • Eet smakelijk. Na afloop heb je zo'n heerlijk italiaans bord met olijfolie