Ga terug
–+ servings

Spitskoolpizza

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 spitskool
  • 3 eieren
  • 100 gram bloem
  • 50 ml water
  • 2 el kruiden naar wens
  • zout
  • zwarte peper
  • 100 gram spek/kip/garnalen/vis kies wat je lekker vindt
  • 100 gram gemengde groenten (erwtjes, wortel, mais) voorgegaard of uit blik
  • 100 gram kaas geraspt (of meer)

Instructies
 

  • Haal de vieze bladeren van de kool
  • Snij de kool in plakken van 1,5 cm en leg op een bakpapier op de bakplaat
  • Klop de eieren en meng met bloem, water, kruiden, peper en zout (ik heb Komijn en Ras el Hanout gebruikt, maar kan ook Italiaanse kruiden zijn)
  • Schep het beslag over de plakken kool zodat het in de openingen loopt
  • Verdeel de groente en de kip/spek/vlees/vis of garnalen over de plakken
  • Verdeel de kaas over de plakken
  • Schuif de bakplaat in de oven en verwarm ongeveer 20minunten op 170 graden
  • Eet smakelijk