1 flinke scheutKetjap medjain een soort kleine jerrycan uit de supermarkt (optioneel, anders meer gewone ketjap gebruiken)
1scheutjevloeibare bakboter
1eetlepelaardappelzetmeelof maizena
Instructies
Maak de spruitjes schoon, snipper de ui en snijdt de knoflook fijn. Snijdt ook de rookworst in kleine stukjes.
Fruit de ui en knoflook aan in wat bakboter. Voeg, als de ui glazig ziet, de blokjes rookworst toe. Kook ondertussen de spruitjes in ongeveer 1 minuten gaar.
Blus het ui-rookworst mengsel af met de (2 soorten) ketjap en voeg de gekookte spruitjes toe. Voeg een klein scheutje water toe om het gerecht minder zout te maken. Voeg daarna het bindmiddel toe tot de gewenste dikte is bereikt.
Notities
Ik vind dit gerecht lekker met gekookte rijst. In dat geval vang je na het koken wat kookwater van de rijst op en voeg je dat aan het eind toe in plaats van het scheutje water. Je hebt dan meteen al wat binding.Eet smakelijk!