Ga terug

Bladselderij soep

3.85 van 13 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Frans

Ingrediƫnten
  

  • 1.5 liter kippenbouillon met stukjes kip apart gehouden
  • 1 bos bladselderij
  • 1 aardappel
  • 1 flinke ui
  • 1 teen knoflook
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Snij de aardappel in blokjes, snipper de ui en snij de knoflook klein.
  • Fruit de ui, knoflook en aardappel in wat (olijf)olie
  • Voeg wat vers gemalen peper toe. Ik heb een halve, klein gesneden rode peper (zonder de zaadjes) mee laten fruiten.
  • Als de ui glazig is geworden, voeg je fijn gesneden bladselderij toe en fruit deze een minuut of 5 mee.
  • Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Het lekkerste is natuurlijk zelfgetrokken herenboeren kippenbouillon, ik heb het mezelf dit keer makkelijk gemaakt en een pot uit de supermarkt gebruikt :-)
  • Laat een half uur zacht koken, de selderij stengels moeten gaar zijn.
  • Maak met de blender alles fijn.
  • Breng eventueel met zout en peper op smaak.
  • De smaak is nu prima, je kunt eventueel met room de soep nog wat romiger maken.
  • Voeg de stukjes kip toe.
  • Serveren met wat peterselie

Notities

Bron: http://www.italiaanserecepten.net/romige-selderij-soep
Ik heb me niet aan de daar genoemde hoeveelheden gehouden, maar naar eigen inzicht.