Snij de aardappel in blokjes, snipper de ui en snij de knoflook klein.
Fruit de ui, knoflook en aardappel in wat (olijf)olie
Voeg wat vers gemalen peper toe. Ik heb een halve, klein gesneden rode peper (zonder de zaadjes) mee laten fruiten.
Als de ui glazig is geworden, voeg je fijn gesneden bladselderij toe en fruit deze een minuut of 5 mee.
Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Het lekkerste is natuurlijk zelfgetrokken herenboeren kippenbouillon, ik heb het mezelf dit keer makkelijk gemaakt en een pot uit de supermarkt gebruikt :-)
Laat een half uur zacht koken, de selderij stengels moeten gaar zijn.
Maak met de blender alles fijn.
Breng eventueel met zout en peper op smaak.
De smaak is nu prima, je kunt eventueel met room de soep nog wat romiger maken.
Voeg de stukjes kip toe.
Serveren met wat peterselie