2stuksrode chilipeperzonder zaadjes voor mildere variant
75grgezouten cashewsgrof gehakt
Instructies
Schil de aardappels en snij ze in dobbelsteentje, kook heel kort in water met wat zout, nog maar net beetgaar en laat dan uitlekken in vergiet.
Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook ook deze kort met een beetje zout, maar nog net niet beetgaar. Laat de roosjes afkoelen in vergiet zodat ze niet verder garen.
Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking gaar, met de saffraan en het kaneelstokje. Zodra de rijst gaar is uit laten wasemen en kaneelstokje eruit halen.
Fruit de knoflook, ui en rozijnen in een ruime pan in de roomboter (ik gebruik gezoutenboter) en voeg eventueel beetje zout toe.
Voeg daarna de garam masala, de gember, de kardemom, de cayennepeper, de rode chilipepers (fijgesneden en ontdaan van zaadjes voor mildere variant) toe, en een beetje water zodat er een papje ontstaat waarin je vervolgens de bloemkool en aardappel rondroert. Laat het geheel een minuut of twee a drie sudderen.
Voeg de yoghurt toe, roer het geheel goed door. Verwarm tot de aardappel en bloemkool beetgaar zijn en voeg daarna pas de rijst toe. Roer de rijst door het mengsel heen, bestrooi met de gehakte cashews en de verse grofgehakte koriander.