Ga terug
–+ servings

Appel-peer-amandeltaart

Heel veel fruit en noten en toch ongezond (maar lekker)!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Dessert
Keuken Hollands
Porties 12 porties

Ingrediënten
  

  • 200 gram bloem
  • 200 gram amandelmeel
  • 200 gram basterdsuiker wit
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 1 snuf zout
  • 4 appel klein
  • 6 peren klein
  • 25 gram amandelspijs
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel paneermeel

Instructies
 

  • Verwarm een heteluchtoven voor op 170 graden Celsius.
  • Meng bloem, amandelmeel, basterdsuiker en zout.
  • Snij de boter in kleine stukjes, voeg deze toe en meng.
  • Voeg het ei toe en meng.
  • Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes.
  • Snijd de amandelspijs in kleine stukjes.
  • Meng het fruit, de amandelspijs en de kaneel.
  • Vet een springvorm in en bestuif deze met een beetje bloem.
  • Rol het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de springvorm met ongeveer tweederde ervan
  • Strooi het paneermeel over het deeg op de bodem.
  • Strooi het fruitmengsel in de springvorm.
  • Bekleed de bovenkant van de taart met stroken van het overgebleven deeg.
  • Zet de taart in de oven en bak gedurende 1 uur en 10 minuten.
  • Laat afkoelen, verwijder de rand van de springvorm, snijd in stukken en serveer!

Notities

Het is handig als het deeg niet te warm (=plakkerig) is als je het verwerkt, dus overweeg het even te koelen voor je de springvorm ermee bekleedt.