Ga terug
–+ servings

Perencrumble

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Dessert
Keuken Frans, Hollands
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 2 peren
  • 30 gram boter
  • 30 gram basterdsuiker
  • 60 gram bloem
  • 0,5 theelepel kaneel (optioneel)
  • 0,25 theelepel piment (optioneel)
  • 50 gram chocola puur (optioneel)
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies
 

  • Meng boter, suiker, bloem en kruiden met de hand of in een keukenmachine tot een kruimelig geheel.
  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes.
  • Breek de chocola in kleine stukjes.
  • Verdeel de peren over twee ovenvaste kommen.
  • Besprenkel de peer met het citroensap.
  • Verdeel de chocola over de bakjes.
  • Verdeel het deeg over de bakjes.
  • Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
  • Serveer warm.

Notities

Lekker met ijs!
Werkt ook met appels of ander fruit. In dat geval zou ik geen chocola gebruiken, maar dat is een kwestie van smaak.