Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Perencrumble
Nog geen ratings
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Dessert
Keuken
Frans, Hollands
Porties
2
Personen
Ingrediënten
0.5x
1x
2x
2
peren
30
gram
boter
30
gram
basterdsuiker
60
gram
bloem
0,5
theelepel
kaneel
(optioneel)
0,25
theelepel
piment
(optioneel)
50
gram
chocola
puur (optioneel)
1
eetlepel
citroensap
Instructies
Meng boter, suiker, bloem en kruiden met de hand of in een keukenmachine tot een kruimelig geheel.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes.
Breek de chocola in kleine stukjes.
Verdeel de peren over twee ovenvaste kommen.
Besprenkel de peer met het citroensap.
Verdeel de chocola over de bakjes.
Verdeel het deeg over de bakjes.
Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
Serveer warm.
Notities
Lekker met ijs!
Werkt ook met appels of ander fruit. In dat geval zou ik geen chocola gebruiken, maar dat is een kwestie van smaak.