1eetlepelvijfkruidenChinees kruidenmengels (steranijs, kruidnagel, kaneel, peper en venkelzaad)
4eetlepelsketjap manis
2 theelepelsmaizenaoplossen in de ketjap
3eetlepelschillisausDie zoete loempiesaus
1theelepelsesamolie
1eetlepeloliearachide, zonneboem or rijst (geen olijf)
1uiin ringen gesneden
0.5paksoiin grove stukken
2kopjesrijst
Instructies
Kook de rijst in zout water volgens instructies op het pak. Je kunt ook nog ei, ketjap en stukjes prei door de rijst nadat het gekookt is.
Wok ondertussen de ui, paksoi (en/of ander groenten) op hoog vuur in de olie. . Voeg de vijfkruiden mix toe na 2 minuten.
Als de paksoi en ui glazig/bruin worden zet dan het vuur op de laagste stand en voeg ketjap met maizena, chillisaus en sesamolie toe en roer alles door elkaar. Speel met de verhouding kruiden en saus naar je eigen smaak. Laat de saus sudderen tot ie dik word (door de maizena) en haal hem dan van het vuur.
Serveer de rijst met de roerbak. Wij doen er ook nog cassavechips en kimchi bij (zie foto).