Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijviesoep
3.50
van
2
stemmen
Recept afdrukken
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Soep
Keuken
Hollands
Porties
4
koppen
Ingrediënten
0.5x
1x
2x
1
eetlepel
olijfolie
1
grote
ui
gesnipperd
1
eetlepel
milde kerriepoeder
1
appel
geschild en in stukjes gesneden
1
grote
aardappel
geschild en in stukjes gesneden
1
liter
groente of kippenbouillon
200
gram
andijvie
fijn gesneden
1
halve
sinasappel
geperst
zout en peper
naar smaak
Instructies
Olijfolie verhitten
Gesnipperde ui met kerriepoeder glazig fruiten
Appel- en aardappelstukjes en gesneden andijvie toevoegen en even roerbakken
1 liter bouillon erbij schenken en nog 5 minuten laten koken
Eventueel iets laten afkoelen en pureren (in de blender)
op smaak brengen met sinasappelsap, zout en peper
Notities
Lekker met uitgebakken spekjes en rauwe ui blokjes en een geroosterde boterham
Bron: smulweg, zelf sinasappelsap toegevoegd.