Kook de eieren halfzacht (iets van 6-7 minuten). Laat ze schrikken en verder afkoelen. Pel ze.
Kook de boontjes in circa 8 minuten beetgaar en laat ze afkoelen. Snijdt ze in stukken van ongeveer 4 cm.
Maak van 1/3 deel grote brokken tonijn, deze zijn voor de garnering. De rest kan wat kleiner en wordt straks gemengd met de sla en de boontjes.
Maak de dressing: azijn, olijfolie, knoflook, versgemalen peper en zout door elkaar.
Scheur de sla in stukjes, iets van 4 cm.
Meng de sla, 2/3 van de boontjes, 2/3 van de tonijn (de kleinere stukjes, zie hierboven stap 3), 2/3 van de olijven, 2/3 van de ansjovis stukjes, 2/3 van de tomaatjes met 2/3 van de dressing.
Leg dit mooi op een schaal.
Leg vervolgens de resterende tonijn brokken, olijven, ansjovis stukjes, tomaatjes er boven op. Leg de eierpartjes erbij en giet de resterende dressing erover.