Ga terug
–+ servings

Salade Nicoise

Nog geen ratings
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram boontjes
  • 400 gram tonijn
  • 2 ei halfzacht gekookt en in parten gesneden
  • 1/2 sla bv krulsla
  • 4-6 filets ansjovis in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1/2 teen knoflook fijngesneden
  • 4 cherry tomaatjes gehalveerd
  • 20 zwarte olijven
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Kook de eieren halfzacht (iets van 6-7 minuten). Laat ze schrikken en verder afkoelen. Pel ze.
  • Kook de boontjes in circa 8 minuten beetgaar en laat ze afkoelen. Snijdt ze in stukken van ongeveer 4 cm.
  • Maak van 1/3 deel grote brokken tonijn, deze zijn voor de garnering. De rest kan wat kleiner en wordt straks gemengd met de sla en de boontjes.
  • Maak de dressing: azijn, olijfolie, knoflook, versgemalen peper en zout door elkaar.
  • Scheur de sla in stukjes, iets van 4 cm.
  • Meng de sla, 2/3 van de boontjes, 2/3 van de tonijn (de kleinere stukjes, zie hierboven stap 3), 2/3 van de olijven, 2/3 van de ansjovis stukjes, 2/3 van de tomaatjes met 2/3 van de dressing. Leg dit mooi op een schaal.
  • Leg vervolgens de resterende tonijn brokken, olijven, ansjovis stukjes, tomaatjes er boven op. Leg de eierpartjes erbij en giet de resterende dressing erover.

Notities

Bron: https://chickslovefood.com/recept/klassieke-salade-nicoise/