Ga terug
+ servings

Piccalilly

Nog geen ratings
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 36 min
Gang Vegatarisch
Keuken Hollands
Porties 2.8 liter

Ingrediënten
  

  • 350 gram bloemkool schoongemaakt
  • 150 gram wortelen schoongemaakt
  • 150 gram boontjes schoongemaakt
  • 1 uien ongeveer 100 gram
  • 250 gram courgette
  • 1330 ml Natuurazijn
  • 500 ml water
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • 4 theelepels kurkuma koenjit
  • 2 theelepels kerriepoeder currypoeder
  • 1 theelepels gemberpoeder djahe
  • 1,5 eetlepels zout
  • 6 theelepels mosterdpoeder

Instructies
 

  • Snijd alle schoongemaakte groenten klein. Je kunt kiezen voor hele kleine stukken of stukken van 1/2 tot 1 cm.
  • Doe de azijn in een grote gietijzeren, rvs of geëmailleerde pan. Kokende azijn tast koper, ijzer en aluminium pannen aan. Voeg de groenten tot en laat deze 15 minuten koken.
  • Doe het water met de bloem, kerriepoeder, gemberpoeder, kurkumapoeder, zout en mosterdpoeder in een grote schaal. Meng alles met een klopper of vork goed door elkaar totdat je een mooi glad sausje hebt.
  • Voeg het sausje, nadat de groenten 15 minuten gekookt hebben, langzaam toe aan de groenten, roer goed door. Roer met een houten lepel of silicone deegschraper. Laat de piccalilly nog 5 minuten zachtjes doorkoken en blijf regelmatig roeren.
  • Doe de hete piccalilly met behulp van een trechter in gesteriliseerde jampotten of gebruik de Kilner weckpotten Maak het randje van de potten schoon en sluit ze stevig af. Kilner weckpotten moet u na het afsluiten nog een paar keer stevig aandraaien. Zet de potten 10 minuten op de kop, draai ze terug om en laat ze afkoelen.

Notities

TIPS
  • Je kunt voor dit recept allerlei groenten gebruiken, ook restjes uit je groentetuin of koelkast.
    Denk bv ook aan augurken, komkommer, ipv courgette of broccoli ipv bloemkool, paprika's of een mix van alles samen.
    Per saldo heb je 1 kilo schoongemaakte groenten nodig.
  • Weckpotten zijn goedkoop bij de Action te verkrijgen
BEWAREN
  • Koel en donker bewaren, ten minste een maand voor opening, omdat de smaak zich nog moet vormen.
    Goed afgesloten potten blijven zeker 1 jaar houdbaar.