Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Licht pittige koolrabi-kerriesoep
Koolrabisoep met een Aziatische twist.
4.20
van
5
stemmen
Recept afdrukken
Bereidingstijd
35
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken
Aziatisch
Porties
4
personen
Ingrediënten
0.5x
1x
2x
1
kg
koolrabi
in even grote stukken gesneden
1
uien
2
tenen
knoflook
1
theelepel
sambal oelek
4
theelepel
kerriepoeder
1
eetlepel
bloem
1
l
kippenbouillon
van tablet
1,5
eetlepel
ketjap
Instructies
Kook het water voor de bouillon.
Ui snipperen en fruiten met de knoflook (olie of boter).
Kerriepoeder toevoegen en 1 min meebakken.
Sambal toevoegen.
De bloem er goed doorroeren.
Bouillon en koolrabi toevoegen
20 min koken.
Pureren en evt verdunnen als de soep erg dik is.
Ketjap (naar smaak) erdoor roeren en opdienen.
Notities
Koolrabi combineert ook erg goed met kerrie.