Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bietenstamppot met kaas, gegrilde courgette en speklap
Dat eten wij vaak en vooral onze 5 jarige zoon vind deze erg lekker.
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Hollands
Porties
4
personen
Ingrediënten
0.5x
1x
2x
750
gram
aardappelen
kruimig
500
gram
bieten
gegaarde
150
gream
kaas
belegen, geraspt
1
courgette
2
eetlepels
olijfolie
8
speklappen
0.25
bosje
peterselie
peper en zout
Instructies
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook met wat zout in ca. 15 minuten gaar.
Giet af, kook droog, stamp fijn en hou warm. Droog de bieten, rasp ze fijn en meng door de gestampte aardappelen.
Meng de geraspte belegen kaas door de stamppot.
Verwarm de stamppot op laag vuur nog even goed zodat de kaas smelt.
Snij de bovenkant van de courgette af. Was de courgette en schaaf er met een kaasschaaf dunne lange plakken vanaf.
Bestrijk ze met olie en gril ze in ca. 2 minuten gaar. Bestrooi met peper en zout.
Haal de plakken courgette van de grill af en hou ze warm. Gril vervolgens direct de speklappen in ca. 7 minuten goudbruin.
Hak de peterselie fijn en strooi over het gerecht
Notities
Bron: http://www.lidl.nl/nl/12214.htm