Verwarm de oven voor op 165 graden.
Boter op kamertemperatuur brengen.
Kook de bietjes, koel ze af met koud water en ontvel ze. Snijd ze in stukjes en pureer met de staafmixer. Voeg snufje zout & peper en de fijngesneden verse muntblaadjes toe.
Breek de chocolade in stukjes, haksel ze met hakmolen tot poeder.
Meng de ahornsiroop met de bietenpuree en de fijngemalen chocolade.
Zachte boter in kleine stukjes snijden en met mixer lauwwarme water erdoor mengen. Daarna
1 voor 1 de eieren toevoegen tot een glad beslag.
Mix dan het bietenmengsel door dit beslag.
Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en vanillesuiker boven een kom.
Voeg dit bloemmengsel beetje bij beetje toe aan het bietenbeslag
Leg bakpapier op de bakplaat. Schenk het beslag op het bakpapier.
Bak de cake ongeveer 60 minuten in het midden van de goed voorverwarmde oven.
Prik met een breinaald tot onderin de cake en check of deze droog blijft. Dan zijn je brownies klaar!
Laat ze nog 15 minuten afkoelen.
Snij de cake op de bakplaat in ongeveer 40 brokjes en eet smakelijk!