Ga terug

Geroerbakte garnalen met gember en paksoi

Anja
4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Keuken Oosters

Ingrediƫnten
  

  • 1 pakje eiernoedels 250g
  • 1 rode peper
  • 3 cm verse gember biologisch, geschild
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui in ringen
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 2 el ketjap asin
  • 1 zak tijgergarnalen 500 g, diepvries, ontdooid
  • 1 struik paksoi in reepjes
  • 1 limoen in 4 parten
  • evt. 1 punt paprika

Instructies
 

Bereidingswijze:

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper, verwijder met een mesje de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes.
  • Snijd de gember fijn. Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook 1 min. Bak de gember en de rode peper 2 min. mee. Voeg de ketjap en de garnalen toe en roerbak de garnalen op hoog vuur in 3 min. gaar. Roerbak tenslotte de paksoi nog 1 min. mee.
  • Voeg de noedels toe aan de garnalen en de paksoi. Meng alle ingrediĆ«nten en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over 4 borden

Serveertip:

  • Lekker met een partje limoen en met fijngesneden verse koriander.
  • Je kunt er ook punt paprika in ringen gesneden aan toe voegen.