Ga terug
+ servings

Parelcouscous met koolrabi en kikkererwten

Lonneke de Jong
Onlangs de allereerste oogst mogen ontvangen van koolrabi bij Herenboeren Duinstreek! De koolrabi bleek een verrassend lekkere toevoeging aan dit gerecht met parelcouscous. Eet smakelijk!
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden-Oosters
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gr parelcouscous
  • 1 rode ui
  • 1-2 tenen knoflook
  • 2 kleine of 1 grote koolrabi
  • 400 gr kikkererwten
  • 250 gr gekleurde kleine tomaatjes
  • 1,5 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1,5 tl milde paprikapoeder
  • 1/4 tl pikante paprikapoeder
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 100 gr feta
  • Platte peterselie
  • 50 gr hazelnoten
  • Groentebouillon 1 blokje of vers 1/2 liter
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Schil de koolrabi en snijd deze in blokjes.
  • Snijd de rode ui in partjes.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Snijd de tomaatjes door de helft.
  • Bereid de parelcouscous in een 1/2 liter bouillon voor tien minuten, giet af en laat uitlekken.
  • Verwarm een hapjespan met 2-3 el olijfolie.
  • Bak de koolrabi rondom lichtbruin.
  • Voeg de rode ui en knoflook toe en bak even mee.
  • Voeg de kikkererwten en tomaatjes toe en bak zo’n 3 minuten.
  • Voeg de kruiden toe met 1-2 el roomboter en verwarm al roerend voor zo’n 3 minuten.
  • Voeg de parelcouscous toe en breng evt op smaak met zout e/o peper.
  • Garneer de parelcouscous met feta, gehakte hazelnoten en peterselie.