Ga terug

Rogge yoghurt-koek (Energie-Reep)

Nori Verhagen
Recept gebaseerd op Rudolph’s Bakery, bedoeld om vooral eens een keer iets met roggemeel te gaan bakken. Dat werd deze Rogge-yoghurt-Koek, want het was een roggebrood-recept, maar door de ahornsiroop en de olijfolie ontstond een heerlijke voedzame koek! Uitgeprobeerd door leden tijdens het meehelpen met oogsten op de boerderij. In de koffiepauze werd dit omgedoopt in een “energie-reep”! Makkelijk mee te nemen in je rugzak voor onderweg of in een werkpauze op onze eigen tuinbouwbedden, akkers of boomgaard!
Nog geen ratings
Gang Snack
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 140 gram Roggemeel
  • 120 gram Tarwemeel
  • 30 gram havermoutvlokken
  • 30 gram gebroken lijnzaad
  • 30 gram pompoenpitten
  • 1 bakblik + bakpapier erin
  • ½ theelepel baking soda
  • ½ theelepel bakpoeder
  • Halve liter volle yoghurt
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge/1e persing
  • 10 gram pompoenpitten of salade-zaden/noten-mix om bovenop te strooien

Instructies
 

  • Oven voorverwarmen op 170 ̊C
  • Meng de bakpoeder en baking soda met de Roggemeel, Tarwemeel, Havermoutvlokken, gebroken Lijnzaad, Pompoenpitten
  • Meng in een andere kom de ahornsiroop met de yoghurt en de olijfolie
  • Beide mengsels samenvoegen
  • Bakblik (met bakpapier erin) vullen en beslag egaal verdelen over hele bakblik
  • Op bovenkant wat pompoenpitten strooien en deze licht aandrukken in het beslag
  • 1 uur bakken op 170 ̊C
  • Afkoelen in de vorm!
  • Snijd de koek in repen (of als je een ronde springvorm hebt gebruikt) in smalle puntjes. Ziehier je eigengemaakte Energie-Reep!