Ga terug
+ servings

Bran muffins met triticale

Bregje
Superlekkere ontbijtmuffins van volkorenmeel en allbran. Favoriet familierecept, werkt uitstekend met Triticalemeel, iets meer ei en suiker nodig.
4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang brunch, Ontbijt, tussendoor
Keuken Canadees
Porties 24 muffins

Ingrediënten
  

Droge ingrediënten:

  • 2 koppen volkorenmeel
  • 1,5 kop All Bran Kellogs, bij natuurwinkel/grote AH
  • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 1,5 theelepel bakingsoda zuiveringszout
  • 1-2 eetlepels geraspte sinaasappelschil 3-4 sinaasappels

Natte ingrediënten:

  • 2 koppen karnemelk of yoghurt
  • 1-2 eiwitten
  • 1/2 kop keukenstroop
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Extra:

  • 1 kop rozijnen
  • Naar keuze 1 kop gehakte noten

Instructies
 

  • 0. Zet de oven op 175 graden
  • 1. Meng de droge ingredienten in een kom (meel, allbran, suiker, zout, baking soda, sinaasappelschil)
  • 2. Meng de natte ingrediënten in een kom (karnemelk, stroop, eieren, olie)
  • 3. Meng de natte ingrediënten vlot door de droge ingrediënten met een stevige houten lepel.
  • 4. Voeg de rozijnen en noten toe.
  • 5. Vet 4 muffinschalen in (24 muffinvormpjes)
  • 6. Vul de muffinvormpjes (een flinke lepel per vormpje)
  • 7. Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de oven (tot een houten prikker er droog uitkomt).
  • Prima in te vriezen.