Bran muffins met triticale
Bregje
Superlekkere ontbijtmuffins van volkorenmeel en allbran. Favoriet familierecept, werkt uitstekend met Triticalemeel, iets meer ei en suiker nodig.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang brunch, Ontbijt, tussendoor
Keuken Canadees
Droge ingrediënten:
- 2 koppen volkorenmeel
- 1,5 kop All Bran Kellogs, bij natuurwinkel/grote AH
- 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 1/4 theelepel zout
- 1,5 theelepel bakingsoda zuiveringszout
- 1-2 eetlepels geraspte sinaasappelschil 3-4 sinaasappels
Natte ingrediënten:
- 2 koppen karnemelk of yoghurt
- 1-2 eiwitten
- 1/2 kop keukenstroop
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Extra:
- 1 kop rozijnen
- Naar keuze 1 kop gehakte noten
0. Zet de oven op 175 graden
1. Meng de droge ingredienten in een kom (meel, allbran, suiker, zout, baking soda, sinaasappelschil)
2. Meng de natte ingrediënten in een kom (karnemelk, stroop, eieren, olie)
3. Meng de natte ingrediënten vlot door de droge ingrediënten met een stevige houten lepel.
4. Voeg de rozijnen en noten toe.
5. Vet 4 muffinschalen in (24 muffinvormpjes)
6. Vul de muffinvormpjes (een flinke lepel per vormpje)
7. Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de oven (tot een houten prikker er droog uitkomt).
Prima in te vriezen.