Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelgratin met spruiten, appel en camembert
3
van
8
stemmen
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
40
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Hollands
Porties
2
personen
Ingrediënten
0.5x
1x
2x
5
aardappelen
middelgroot
200
gram
spruiten
1
appel
middelgroot
125
gram
camembert
150
ml
slagroom
200
ml
melk
halfvol
1
snufje
zout
1
snufje
peper
1
snufje
nootmuskaat
1
teen
knoflook
1
eetlepel
boter
100
gram
spek
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zet een pan met water op.
Maak de aardappelen en de spruiten schoon.
Kook de aardappelen 10 minuten voor.
Voeg na 5 minuten de spruiten toe.
Snijd intussen de appel en de camembert in plakjes.
Wrijf een ovenschaal in met het teentje knoflook.
Vet de ovenschaal daarna in met de boter.
Giet de aardappelen en spruiten af.
Snijd de aardappelen in schijfjes en leg die in de ovenschaal.
Stop de schijfjes appel tussen de aardappelschijfjes.
Snijd grotere spruiten eventueel in twee stukken.
Verdeel de spruiten over de aardappel en appel in de ovenschaal.
Verdeel de plakjes camembert over de schaal.
Meng de slagroom, melk, zout, peper en nootmuskaat.
Giet het geheel in de ovenschaal.
Bak gedurende 40 minuten.
Bak intussen de spekjes uit.
Haal de schaal uit de oven, verdeel de spekjes erover en serveer.
Notities
De spekjes zijn hier lekker bij, maar niet noodzakelijk. Heb je ze niet in huis, dan kun je ze gewoon weglaten.