Wokschotel Yacon
Anja de Kwaasteniet
Wokschotel met Yacon, paprika, spinazie en cashewnoten
- 200 gram kipreepjes kan ook veg.
- 3 eetlepels sesamolie
- 3 theelepels Chinese 5 kruidenmix kun je ook zelf maken met peper, kaneel, steranijs, venkel en kruidnagel
- 400 gram yacon
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram cashewnoten
- 1 gele paprika
- 200 gram verse spinazie
- 6 eetlepels zoete chilisaus
- 2 eetlepels sojasaus
Voorbereiding :
-Marineer het vlees met sesamolie en Chinese 5 spices circa 20 minuutjes
-Schil de Yacon en snijdt het in blokjes. Om verkleuren tegen te gaan, de Yacon in citroenwater leggen, of meteen in de pan.
-Snij de paprika in blokjes
-Snij de sjalot in stukjes
Bereiding :
-Bak eerst het vlees en haal dit uit de pan
-Bak de sjalot en de knoflook op een gematigd vuur.
-Voeg de yacon en paprika toe, op het laatst de spinazie
-Voeg het vlees weer toe
-Voeg 6 eetlepels zoete chilisaus en 2 eetlepels ketjap/sojasaus toe
-Goed mengen en serveren met rijst of noedels