Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de bloemkoolroosjes in een keukenmachine tot kleine korreltjes. Doe niet teveel roosjes tegelijkertijd in de mixer, want dan wordt alleen de onderste laag meegenomen.
Doe het ‘meel’ in een magnetronbestendige schaal of bak en zet deze drie minuten op vol vermogen in de magnetron.
Laat het meel uitdampen en roer af en toe met een vork, zodat het sneller afkoelt en er zoveel mogelijk stoom kan ontsnappen.
Wring het meel uit in een schone theedoek. Hier komt ongelooflijk veel vocht uit!
Mix het meel met je handen in een kom met ei, geraspte mozzarella, zout, peper en oregano (of andere kruiden van jouw keuze).
Verdeel het op een bakplaat met bakpapier en zorg dat de buitenkant iets hoger is dan de binnenkant. Dat zorgt voor een lekkere korst!
Bak het 20 minuten in de oven. Controleer of de bodem ‘droog’ is. Zo ja, dan kan je aan de slag met de topping.
Haal de pizza uit de oven (laat deze op de bakplaat liggen) en bestrijk met een tomatensaus.
Verdeel er ingrediënten over, zoals gerookte ham (rauwe ham kan ook, maar doe dat pas ná het bakken), mozzarella, champignons, groene paprika, een kwart ui, zwarte olijven en/of kleine tomaatjes.
Zet de pizza terug in de oven en bak nog eens 10 minuten.
Garneer met verse kruiden, zoals basilicum of rucola, rauwe ham en sprenkel er wat olijf-, knoflook- of chiliolie over.
-