Ga terug
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkool soep (zuppa di cavolo nero)
4
van 1 stem
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang
Soep, Voorgerecht
Keuken
Hollands
Porties
4
personen
Ingrediënten
0.5x
1x
2x
100
gram
pancetta of gerookt spek
julienne gesneden
2
uien
grof gesneden
3
teen
knoflook geperst
250
gram
palmkool of boerenkool
cavello nero
1
liter
kippen- of groentebouillon
2
blik
cannellibonen
uitgelekt en afgespoeld
2
theelepel
venkelzaad
1
theelepel
tijm
alleen de blaadjes
zwarte peper
Instructies
Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de reepjes pancetta totdat ze beginnen te karameliseren.
Voeg ui, knoflook, tijm en venkelzaad toe en laat op laag vuur glazig worden, roer het mengsel regelmatig om.
Roer hierna de bonen erdoor en laat ze iets aanbakken.
Voeg hierna de boerenkool en de kokende bouillon toe en laat ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer, voeg peper toe.
Aan de soep kan eventueel wat gerookte worst toegevoegd worden.
De soep kan gebonden worden met ricotta.