Boerenkool soep (zuppa di cavolo nero)

Boerenkool soep (zuppa di cavolo nero)

4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min
Gang Soep, Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram pancetta of gerookt spek julienne gesneden
  • 2 uien grof gesneden
  • 3 teen knoflook geperst
  • 250 gram palmkool of boerenkool cavello nero
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 2 blik cannellibonen uitgelekt en afgespoeld
  • 2 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel tijm alleen de blaadjes
  • zwarte peper

Instructies
 

  • Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de reepjes pancetta totdat ze beginnen te karameliseren.
  • Voeg ui, knoflook, tijm en venkelzaad toe en laat op laag vuur glazig worden, roer het mengsel regelmatig om.
  • Roer hierna de bonen erdoor en laat ze iets aanbakken.
  • Voeg hierna de boerenkool en de kokende bouillon toe en laat ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer, voeg peper toe.
  • Aan de soep kan eventueel wat gerookte worst toegevoegd worden.
  • De soep kan gebonden worden met ricotta.

Eén gedachte over “Boerenkool soep (zuppa di cavolo nero)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept