Boerenkool soep (zuppa di cavolo nero)
Ingrediënten
- 100 gram pancetta of gerookt spek julienne gesneden
- 2 uien grof gesneden
- 3 teen knoflook geperst
- 250 gram palmkool of boerenkool cavello nero
- 1 liter kippen- of groentebouillon
- 2 blik cannellibonen uitgelekt en afgespoeld
- 2 theelepel venkelzaad
- 1 theelepel tijm alleen de blaadjes
- zwarte peper
Instructies
- Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de reepjes pancetta totdat ze beginnen te karameliseren.
- Voeg ui, knoflook, tijm en venkelzaad toe en laat op laag vuur glazig worden, roer het mengsel regelmatig om.
- Roer hierna de bonen erdoor en laat ze iets aanbakken.
- Voeg hierna de boerenkool en de kokende bouillon toe en laat ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer, voeg peper toe.
- Aan de soep kan eventueel wat gerookte worst toegevoegd worden.
- De soep kan gebonden worden met ricotta.
Lekker soepie