Ga terug
+ servings

Koolrabisoep

5 van 1 stem
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg koolrabi in even grote stukken gesneden
  • 2 sjalotten of 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • rode peper optioneel
  • 1 glas vermout optioneel. witte wijn kan ook
  • 1 liter bouillon groente- of kippenbouillon (van tablet)
  • 1/8 liter crème fraîche
  • citroensap
  • peper en zout
  • peterselie

Instructies
 

  • Sjalotten of ui snipperen en fruiten met de knoflook en eventueel een (halve) fijngesneden rode peper (olie of boter).
  • koolrabi toevoegen en kort meebakken. Vermout of witte wijn toevoegen en even op hoog vuur alcohol laten verdampen.
  • Bouillon toevoegen en 20-30 min koken. Pureren, crème fraîche erdoor roeren.
  • Peper, zout en citroensap naar smaak, peterselie bij opdienen.