Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koolrabisoep
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Bereidingstijd
35
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Voorgerecht
Keuken
Hollands
Porties
4
personen
Ingrediënten
0.5x
1x
2x
1
kg
koolrabi
in even grote stukken gesneden
2
sjalotten
of 1 ui
2
tenen
knoflook
rode peper
optioneel
1
glas
vermout
optioneel. witte wijn kan ook
1
liter
bouillon
groente- of kippenbouillon (van tablet)
1/8
liter
crème fraîche
citroensap
peper en zout
peterselie
Instructies
Sjalotten of ui snipperen en fruiten met de knoflook en eventueel een (halve) fijngesneden rode peper (olie of boter).
koolrabi toevoegen en kort meebakken. Vermout of witte wijn toevoegen en even op hoog vuur alcohol laten verdampen.
Bouillon toevoegen en 20-30 min koken. Pureren, crème fraîche erdoor roeren.
Peper, zout en citroensap naar smaak, peterselie bij opdienen.