Koolrabisoep

Koolrabi heeft een frisse zachte smaak en kan goed gecombineerd worden met andere smaken. De basis van de soep is net als alle andere soepen een gefruite ui of sjalotten, de groente zelf en de bouillon. De drank is optioneel, net als de rode peper.

Koolrabisoep

Nog geen ratings
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 35 min
Gang Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg koolrabi in even grote stukken gesneden
  • 2 sjalotten of 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • rode peper optioneel
  • 1 glas vermout optioneel. witte wijn kan ook
  • 1 liter bouillon groente- of kippenbouillon (van tablet)
  • 1/8 liter crème fraîche
  • citroensap
  • peper en zout
  • peterselie

Instructies
 

  • Sjalotten of ui snipperen en fruiten met de knoflook en eventueel een (halve) fijngesneden rode peper (olie of boter).
  • koolrabi toevoegen en kort meebakken. Vermout of witte wijn toevoegen en even op hoog vuur alcohol laten verdampen.
  • Bouillon toevoegen en 20-30 min koken. Pureren, crème fraîche erdoor roeren.
  • Peper, zout en citroensap naar smaak, peterselie bij opdienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept