Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Veganistische groentenpizza
Agnes Räkers
Een gezonde en lekkere plaatpizza met (vergeten) groeten. Op de foto werd de pizza een dag later opgewarmd op een grilplaat voor een picknick.
Nog geen ratings
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Keuken
veganistisch
Porties
2
personen
Ingrediënten
0.5x
1x
2x
Plaatpizza:
250
gr
bloem
mix van rogge, volkoren en wit
5
gr
gist
0,5
tl
zout
1
el
suiker
1
el
olijfolie
150
ml
water
Topping
1
blok Tofu
50
ml
water/ (plantaardige melk
Kruiden die je lekker vindt bv Italiaanse kruiden of gember
kurkuma, kerrie of mosterd
zout en peper
4
uien
flink wat snijbiet of spinaze
1
paprika of courget
olijfolie
Instructies
Verwarm de oven en het bakblik voor op 250*
Plaatpizza
Kneed van alle ingrediënten voor de plaatpizza een glad deeg en zet weg ander een vochtige doek om te rijzen (1 uur)
Rol deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een grote plaat van 2 mm dikte.
Leg deze op bakpapier
Topping
Snij de uien in ringen
Snij de snijbiet/spinazie in stukjes (ook de steeltjes)
Snij paprika in reepjes of courget in plakjes
Meng de tofu met de kruiden het water, zout, peper in een keukenmachine tot een egale, smeerbare mix. Voeg eventueel extra vocht toe
Verhit de olie in een bakpan
Voeg de uien toe en bak ze gaar
Voeg de snijbiet/spinazie toe en bak het gaar
Voeg dezelfde kruiden toe als in de tofu
Opmaken:
Smeer het tofu mengsel op het deeg
Leg het groentenmengsel hierop
Leg de paprikareepjes of courgetteplakjes hierboven op
Spenkel de olijfolie over het geheel, smeer de rand in met een kwastje met olijfolie
Schuif de pizza met het bakpapier op de warme bakplaat
Bak de plaatpizza ongeveer 15 min. in een warme oven
Eetsmakelijk